مجله اینترنتی تدینارمجله اینترنتی پلتفرم آموزش آنلاین تدینار مجله اینترنتی تدینار

#
  • +TED
  • یادگیری نوین
  • مهارت افزایی
  • دانش استارتاپی
  • بوت کمپ

مجله اینترنتی تدینارمجله اینترنتی پلتفرم آموزش آنلاین تدینار مجله اینترنتی تدینار

  • +TED
  • یادگیری نوین
  • مهارت افزایی
  • دانش استارتاپی
  • بوت کمپ
  • صفحه خانگی
  • >
  • دانش استارتاپی
  • >
  • داستان مایکروسافت از شروع تا پایان

داستان مایکروسافت از شروع تا پایان

  • دانش استارتاپی
  • golfam
  • ۱۴۹ بازدید
  • بدون دیدگاه

مایکروسافت پس از 27 سال به پشتیبانی از مرورگر پر حاشیه اش پایان داد ؛ ما با هم نگاهی به تولد مایکروسافت و پیشرفت ویندوز امروزی میپردازیم .

مایکروسافت شرکت چندملیتی آمریکایی است که در حوزه کامپیوتر و فناوری فعالیت می‌کند.  از شاخص‌ترین محصولات نرم‌افزاری این شرکت می‌توان به سیستم‌عامل ویندوز، نرم‌افزارهای آفیس، سرویس‌های مختلف ایکس باکس که شامل بازی، ویدیو و موسیقی می‌شود، موتور جستجوی بینگ و سرویس ابری «مایکروسافت آژور» (Microsft Azure) می‌شود. از  شاخص‌ترین وسایل اکوسیستم سخت‌افزاری این شرکت هم می‌توان به کنسول بازی ایکس باکس و لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های کانورتبل سرفیس و گجت واقعیت مجازی هولولنز اشاره کرد.

طبق آخرین آمار اعلام‌شده در سال میلادی گذشته مایکروسافت ۱۸۱ هزار کارمند دارد و درآمد آن در سال ۲۰۲۱ ۵۱.۷ میلیارد دلار بوده که سود خالص آن ۱۸.۸ میلیارد دلار بوده است (سود ناخالص این شرکت ۲۲.۲ میلیارد دلار بوده است). ارزش این شرکت در سال ۲۰۲۲ ۱۹۴۸.۶۶ میلیارد دلار اعلام شده است و طبق فهرست Fortune 500، این شرکت در ۲۰۲۱ پانزدهمین شرکت ارزشمند دنیا بوده است. است.

شروع مایکروسافت

این شرکت در سال ۱۹۷۴ به دست پل آلن (Paul Allen) و بیل گیتس (Bill Gates) تأسیس و گیتس که در آن زمان به‌تازگی از دانشگاه هاروارد اخراج شده بود، به‌عنوان مدیرعامل شرکت انتخاب شد. بیل گیتس واژه «Microsoft» را برای این شرکت برگزید که از دو واژه «Micro» و «Soft»  تشکیل شده است. واژه «Micro» در حقیقت به عبارت «Micro Computers» به معنی میکرو کامپیوترها یا همان ریز کامپیوترها و واژه «Soft» به واژه «Software» به معنی نرم‌افزار اشاره دارد؛ بنابراین واژه «Microsoft» به حوزه نرم‌افزارهای ریز کامپیوترها اشاره می‌کند.

منشأ اصلی تصمیم بنیان‌گذاران مایکروسافت برای فعالیت در حوزه ایجاد نرم‌افزارهای کامپیوتر به اتفاقی در دو سال قبل از تأسیس مایکروسافت یعنی ۱۹۷۲ بازمی‌گردد. در آن زمان نخستین ریزکامپیوتر جهان یعنی «آلتیر ۸۸» (Altair 8800) بود  و آلن به گیتس پیشنهاد داد یک مفسر بیسیک  برای این دستگاه برنامه‌نویسی کنند.

تأسیس مایکروسافتمایکروسافت در سال ۱۹۸۰ نسخه‌ای اختصاصی از سیستم‌عامل یونیکس تحت عنوان زنیکس (Zenix) را ایجاد کرد.  پس از این اتفاق IBM قراردادی با مایکروسافت منعقد کرد که به‌موجب آن مجاز بود از سیستم‌عامل CP/M مایکروسافت در کامپیوتر شخصی تولیدی خود یعنی IBM personal computer استفاده کند. CP/M سیستم‌عامل طراحی‌شده توسط مایکروسافت با هدف استفاده گسترده از آن و جهت استفاده از آن در ریز کامپیوترها است.

مایکروسافت یک سال بعد نسخه تجاری سیستم‌عاملی تحت عنوان MS-Dos را نیز به‌صورت رسمی منتشر کرد و IBM از این سیستم‌عامل هم در کامپیوترهای شخصی خود استفاده کرد.

 

“بهینه سازی موتور جستجو (SEO) خود را بهبود ببخشید ” را  با ما بخوانید

همان‌طور که گفتیم اکثر کاربران مایکروسافت را با ویندوز و آفیس می‌شناسند و این دو نرم‌افزار دو منبع اصلی درآمد مایکروسافت هستند؛  بنابراین شرح مهم‌ترین رویدادهای تاریخچه مایکروسافت را با بیان رویدادهای مرتبط با ویندوز و آفیس آغاز می‌کنیم.

در سال ۱۹۸۵ مایکروسافت ویندوز توسط مایکروسافت منتشر شد تا سیستم‌عامل MS-DOS این شرکت دارای رابط کاربری گرافیکی شود. یک سال بعد مایکروسافت به شرکت سهامی عام تبدیل شد  و این اقدام باعث شد چهار نفر از کارکنان شرکت به ثروت میلیارد دلاری و ۱۲ هزار نفر از آن‌ها به ثروت  میلیون دلاری دست پیدا کنند.

نخستین نسخه مایکروسافت آفیس

انتشار نخستین نسخه پکیج مایکروسافت آفیس (متشکل از ورد، اکسل و پاورپوینت) در سال ۱۹۹۰ (نسخه آفیس 1.0) یکی دیگر از رویدادهای بسیار مهم تاریخچه مایکروسافت محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که نرم‌افزار یادداشت‌برداری و جمع‌آوری اطلاعات مایکروسافت یعنی «وان‌نوت» (Onenote) نیز در سال ۲۰۰۳ برای نخستین بار معرفی شد.

 نسخه موفق ویندوز (ویندوز ۳)

ویندوز ۳ که در سال ۱۹۹۰ منتشرشد، اولین نسخه از ویندوز بود که مورد استقبال کاربران قرار گرفت و در آن به ایجاد یک رابط کاربری گرافیکی جذاب توجه ویژه‌ای شده بود. انتشار ویندوز ۳ و نخستین نسخه مایکروسافت آفیس باعث شد دو بازوی اصلی درآمدی مایکروسافت شکل بگیرد و مایکروسافت بتواند در برابر سایر شرکت‌های فعال در حوزه نرم‌افزارهای کامپیوتری قدرت‌نمایی کند که اپل مهم‌ترین آن‌ها است. در سال ۱۹۹۲ نسخه جدیدی از آفیس یعنی آفیس ام اس ۳.۰ نیز منتشر شددر سال ۱۹۹۳ ویندوز NT ۳.۱ توسط ردموندی‌ها منتشر شد که اولین نسخه ۳۲ بیتی ویندوز بود.  از آن سال به بعد تمام تولیدکنندگان کامپیوتر که از یک ریزپردازنده خاص استفاده می‌کردند،  چه از سیستم‌عامل مایکروسافت استفاده می‌کردند و چه از آن استفاده نمی‌کردند،  باید مبلغی را به‌عنوان حق امتیاز به مایکروسافت پرداخت می‌کردند.  در سال ۱۹۹۴ آفیس ۴.۰ منتشر شد.

 ویندوز ۹۵

در سال ۱۹۹۵ با انتشار ویندوز ۹۵ موفقیت بزرگ دیگری در تاریخ مایکروسافت رقم زد و این سیستم‌عامل به موفق‌ترین سیستم‌عامل زمان خود تبدیل شد. کاربران این سیستم‌عامل می‌توانستند عملیات اجرای یک وظیفه را متوقف کنند و ادامه آن را به زمان دیگری موکول کنند. منوی استارت که یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های ویندوز است،  برای نخستین بار در این سیستم‌عامل ایجاد شد. در این سال آفیس ۹۵، در سال ۱۹۹۶ آفیس ۹۷ و در سال ۱۹۹۹ آفیس ۲۰۰۰ نیز منتشر شد.

 ویندوز و دنیای اینترنت

درضمن در سال ۱۹۹۵ پایگاه اینترنتی متعلق مایکروسافت با دامنه MSN.Com راه‌اندازی و امکان استفاده از آن در ویندوز ۹۵ فراهم شد. این پایگاه اینترنتی مجموعه‌ای از سرویس‌های آنلاین  و اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب بود؛  بنابراین به دروازه ورود کاربران سیستم‌عامل مایکروسافت به دنیای اینترنت تبدیل شد.

در حقیقت MSN که مخفف واژه «Microsoft Network» به معنی (شبکه مایکروسافت) بود،  با هدف رقابت با شبکه بزرگ جهانی یا همان اینترنت امروزی ایجاد شده بود. در ضمن امکان استفاده از مرورگر معروف مایکروسافت یعنی اینترنت اکسپلورر برای نخستین بار در این پایگاه ایجاد شد.

 ویندوز ایکس پی

در سال ۲۰۰۱ مایکروسافت ویندوز ایکس‌پی (XP) را منتشر کرد که به یکی از محبوب‌ترین نسخه‌های ویندوز تبدیل شد؛ البته قبل از انتشار این نسخه، نسخه‌های شاخص دیگر از ویندوز یعنی ویندوز ۲۰۰۰ برای افراد حرفه‌ای و ویندوز می (Me) برای کاربران خانگی در سال ۲۰۰۰ منتشر شده بودند؛ اما ایکس‌پی توانست با اقتدار جایگزین هر دو  نسخه مذکور شود.  در سال ۲۰۰۱ آفیس ایکس‌پی نیز منتشر شد و در سال ۲۰۰۳ شاهد انتشار آفیس ۲۰۰۳ بودیم.

 ویندوز ویستا

مایکروسافت پس از انتشار ویندوز XP تا ۶ سال نسخه جدیدی از سیستم‌عامل خود را منتشر نکرد؛  اما در سال ۲۰۰۷ ویندوز ویستا (Vista) را منتشر و در همان سال آفیس ۲۰۰۷ را نیز روانه بازار کرد. یکی از ویژگی‌های شاخص این نسخه جدید آفیس، ویژگی Ribbon بود که  در حقیقت یک رابط کاربری و نوار متشکل از ابزارهای لازم برای کنترل متن بود. هر دو نرم‌افزار در سال ۲۰۰۷ یک رکورد فروش جدید را از آن خود کردند. در سال ۲۰۱۰ نیز ردموندی‌ها آفیس ۲۰۱۰ را روانه بازار کردند.

 ویندوز ۷

در سال ۲۰۰۹ ویندوز ۷ نیز توسط مایکروسافت منتشر شد که مدت کوتاهی پس از انتشار خود به یکی از محبوب‌ترین نسخه‌های ویندوز تبدیل شد. در حقیقت هدف از ارائه این نسخه از ویندوز بیشتر بهینه‌سازی ویندوز ویستا و رفع نقایص آن، ارائه ویژگی‌های جدید  به کاربران که بتوانند به‌راحتی از آن‌ها استفاده کنند و همچنین ارتقای عملکرد ویندوز بود؛ بنابراین این نسخه از ویندوز دارای طراحی کاملاً جدیدی نبود و نسخه ارتقایافته ویندوز ویستا محسوب می‌شد. با وجود اینکه در سال ۲۰۲۰ پشتیبانی از این نسخه از ویندوز به پایان رسید؛  اما هنوز هم طرحی برای پشتیبانی از ویندوز برای سازمان‌ها در دسترس است و آپدیت‌های امنیتی نیز برای آن منتشر می‌شود.

 ویندوز ۸

در سال ۲۰۱۲ مایکروسافت خبر انتشار ویندوز ۸ را اعلام کرد. در این نسخه از ویندوز تغییرات قابل‌توجهی ایجاد شده بود که از میان  آن‌ها می‌توان به برخورداری از رابط گرافیکی جدید و جذاب،  پشتیبانی از USB 3.0،  پشتیبانی از فرمت جدید هارد، برخورداری از آنتی‌ویروس داخلی و قابلیت فیلتر کردن حملات فیشینگ اشاره کرد. در ضمن این نسخه از ویندوز نخستین نسخه‌ای است که از معماری ARM پشتیبانی می‌کند

 ویندوز RT

در سال ۲۰۱۳ ویندوز RT نیز همراه با ویندوز ۸ منتشر شد. ویندوز RT در حقیقت نسخه‌ای محدودشده از ویندوز ۸ محسوب می‌شود که برای دستگاه‌های موبایل مایکروسافت ازجمله تبلت‌های آن طراحی شد؛ اما به دلیل عدم استقبال کاربران از این نسخه ویندوز و کاهش فروش تبلت‌های دارای سیستم‌عامل، پشتیبانی از آن در سال ۲۰۱۶ متوقف شد؛ جالب است بدانید که در ابتدای انتشار این نسخه از ویندوز، ایسوس، لنوو و سامسونگ از آن، در محصولات خود پشتیبانی می‌کردند.

 ویندوز ۸.۱

در سال ۲۰۱۳ ۶۰ میلیون نسخه از  ویندوز ۸ به فروش رسید؛  البته انتقادهای زیادی نسبت به این نسخه از ویندوز مطرح شد و به همین دلیل مایکروسافت تصمیم گرفت در سال ۲۰۱۳ نسخه بهبودیافته‌ای از ویندوز ۸ تحت عنوان ویندوز ۸.۱ را روانه بازار کند و تلاش کرد در این نسخه نقایص موردانتقاد را برطرف کند. در این سال آفیس ۲۰۱۳ نیز توسط مایکروسافت منتشر شد.

در ضمن این نسخه از ویندوز ۸ دارای فناوری‌هایی بود که در آن زمان جزو فناوری‌های مدرن محسوب می‌شدند و از میان آن‌ها می‌توان به پشتیبانی از نمایشگرهای دارای رزولوشن بالا، چاپ سه‌بعدی،  وای فای دایرکت و میراکست اشاره کرد.

 ویندوز ۱۰

مایکروسافت در سال ۲۰۱۵ نسخه جدید ویندوز یعنی ویندوز ۱۰ را معرفی کرد. این نسخه از ویندوز از زمان معرفی خود تاکنون توانسته محبوبیت زیادی را به دست آورد. از ویژگی‌های شاخص این نسخه از ویندوز می‌توان به بوت شدن سریع، پشتیبانی از نمایشگر لمسی، پشتیبانی از ورود به ویندوز با استفاده از قابلیت تشخیص اثرانگشت و تشخیص چهره از طریق ویژگی Hello Windows،  برخورداری از اکوسیستم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری غنی و برخورداری از ویژگی‌های گیمینگ متعدد اشاره کرد. یک سال پس از انتشار ویندوز آفیس ۲۰۱۶ نیز منتشر و سه سال بعد آفیس ۲۰۱۹ هم به جمع مجموعه‌های آفیس اضافه شد

اگرچه ویندوز ۸ به پروژه شکست‌خورده‌ای تبدیل و انتقادات زیادی نسبت به آن مطرح شد، اما ویندوز ۱۰ توانست دوباره مایکروسافت را سربلند کند.

 ویندوز ۱۱

جدیدترین نسخه ویندوز یعنی ویندوز ۱۱ سال ۲۰۲۱ معرفی و رونمایی شد. این نسخه از ویندوز دارای طراحی ظاهری چشم‌نوازاست  و در مقایسه با ویندوز ۱۰ طراحی پایدارتری دارد. از دیگر ویژگی‌های شاخص این نوع از ویندوز می‌توان به وجود گزینه‌های عالی برای تغییر چیدمان پنجره‌ها،  برخورداری از عملکرد خوب در زمینه گیمینگ و از همه مهم‌تر امکان اجرای اپلیکیشن‌های اندروید در این نسخه ویندوز بدون نیاز به استفاده از شبیه‌ساز اندروید اشاره کرد. در سال ۲۰۲۱ جدیدترین نسخه آفیس یعنی آفبیس ۲۰۲۱ نیز معرفی و منتشر شد

منبع : سایت thoughtco

  • پلتفرم تجربه یادگیریتدیناردوره‌های آنلاین رایگانسامانه مدیریت یادگیریمایکروسافت

نوشته های مرتبط

{"qurey":{"category__in":[7],"post__not_in":[502030],"posts_per_page":4,"ignore_sticky_posts":1,"orderby":"rand","post_type":"post"},"title":false,"post_title":1,"between":"40px","layout":"grid","grid_layout":"grid_4","padding":{"left":"20","top":"20","right":"20","bottom":"20"},"ratio":"rd-ratio75","image_size":"medium","excerpt":"","alignment":"right","meta_layout":"","box_layout":"none","image_effect":"grow","caption_effect":"imghvr-fade","key":"related","post_type":"post","action":"reza_post_grid_4","post_status":"publish"}

باج افزار اندرویدی جدید با پیامک توزیع می‌شود

استارتاپ ByteDance ارزشمندترین در جهان !

استارتاپ سودده و موفق

بررسی ۱۰ استارتاپ سودده و موفق

آیا روستاهای خاص و عجیب ایران را می شناسید؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار

{"number":"10","cats":"","orderby":"","post_title":1,"title":false,"excerpt":"","excerpt_limit":"","title_limit":"","meta":{"meta_category":"","meta_author":"","meta_date":true,"meta_view":"","meta_comments":""},"list_layout":"list_1","featured_layout":"featured_1","between":"40px","image_size":"reza_thumbnail","ratio":"rd-ratio75","image_width":"","box_layout":"","caption_layout":"","key":"widget_blog_list","post_type":"post","action":"reza_post_list_1","post_status":"publish"}
متاورس
  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۲

آینده اقتصاد دیجیتال در “متاورس” و “وب۳” نهفته است

دنیای متاورس
  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۱

کاهش بی‌سابقه زمین‌های دنیای متاورس

راه اندازی استارتاپ
  • ۱۴۰۱-۰۳-۳۱

۷ نکته که قبل از راه اندازی استارتاپ خود باید بدانید

پلتفرم آموزش آنلاین
  • ۱۴۰۱-۰۳-۳۰

۱۰ بهترین پلتفرم آموزش آنلاین در سال ۲۰۲۲ برای شروع سریع شغلی

متاورس
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۹

۱۰ حقیقت جالب در مورد متاورس

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۸

داستان مایکروسافت از شروع تا پایان

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۵

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) خود را بهبود ببخشید

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۴

پنج فناوری در آینده متاورس و اهمیت آن

استارتاپ Airbnb
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۳

استارتاپ Airbnb چیست

کسب و کار ها در متاورس
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۲

کسب و کار ها در متاورس چگونه قدم بردارند؟

درباره تدینار

تدینار یک پلتفرم سه گانه است. اول اینکه شما می توانید رویدادها ، جلسات و کلاس های آنلاین خود را با قیمت گذاری مشخص و حتی به صورت اختصاصی برای گروه خاص و یا بصورت رایگان با پایداری و امنیت بالا برگذار کنید. دوم اینکه شما می توانید یک سامانه یکپارچه مدیرت یادگیری یا همان LMS با امکاناتی بی نظیر داشته باشید. سوم اینکه همچنین یک سامانه خرید و فروش دوره های آنلاین غیرهمزمان و آفلاین با ویژگی های خاص با قابلیت اتصال به رویدادهای آنلاین همزمان و آزمون ها با عددگذاری های خاص و ویژه خواهید داشت.

دانش استارتاپی

{"number":"3","cats":"%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be%db%8c","orderby":"","post_title":1,"title":false,"excerpt":"","excerpt_limit":"","title_limit":"","meta":{"meta_category":"","meta_author":"","meta_date":"","meta_view":"","meta_comments":""},"list_layout":"list_1","featured_layout":"featured_1","between":"40px","image_size":"full","ratio":"rd-ratio-auto","image_width":"","box_layout":"","caption_layout":"","key":"widget_blog_list","post_type":"post","action":"reza_post_list_1","post_status":"publish"}
راه اندازی استارتاپ

۷ نکته که قبل از راه اندازی استارتاپ خود باید بدانید

داستان مایکروسافت از شروع تا پایان

استارتاپ Airbnb

استارتاپ Airbnb چیست

+TED

{"number":"3","cats":"ted","orderby":"","post_title":1,"title":false,"excerpt":"","excerpt_limit":"","title_limit":"","meta":{"meta_category":"","meta_author":"","meta_date":"","meta_view":"","meta_comments":""},"list_layout":"list_1","featured_layout":"featured_1","between":"40px","image_size":"full","ratio":"rd-ratio-auto","image_width":"","box_layout":"","caption_layout":"","key":"widget_blog_list","post_type":"post","action":"reza_post_list_1","post_status":"publish"}
متاورس

آینده اقتصاد دیجیتال در “متاورس” و “وب۳” نهفته است

دنیای متاورس

کاهش بی‌سابقه زمین‌های دنیای متاورس

متاورس

۱۰ حقیقت جالب در مورد متاورس

یادگیری نوین

{"number":"3","cats":"%db%8c%d8%a7%d8%af%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d9%86%d9%88%db%8c%d9%86","orderby":"","post_title":1,"title":false,"excerpt":"","excerpt_limit":"","title_limit":"","meta":{"meta_category":"","meta_author":"","meta_date":"","meta_view":"","meta_comments":""},"list_layout":"list_1","featured_layout":"featured_1","between":"40px","image_size":"full","ratio":"rd-ratio-auto","image_width":"","box_layout":"","caption_layout":"","key":"widget_blog_list","post_type":"post","action":"reza_post_list_1","post_status":"publish"}
پلتفرم آموزش آنلاین

۱۰ بهترین پلتفرم آموزش آنلاین در سال ۲۰۲۲ برای شروع سریع شغلی

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) خود را بهبود ببخشید

پلتفرم Zoom

پلتفرم Zoom ؛ بهترین راه معاشرت مجازی

© تمامی حقوق وب سایت متعلق به تدینار بوده و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد | طراحی و توسعه آرتانا
#